Για κάποιους που...

Είτε για όσους πρόσφατα μας εγκατέλειψαν, είτε για όσους η απουσία τους είναι ακόμα ηχηρή.
Λίγα λόγια για αυτούς που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια.
Κάποιοι πλήρεις ημερών, άλλοι αναπάντεχα και αδόκητα, μερικοί με τρόπο βίαιο.Τα του θανάτου του Michael Jackson (23.07.2009) PDF Print E-mail

τα της κηδείας και τα της διαμάχης για τα περιουσιακά του στοιχεία αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη για την παρακμή της αυτοκρατορίας. Ο Αμερικάνικος λαός δεν θρήνησε ούτε για τον J.F. Kennedy, ούτε για τον M.L. King έτσι, αλλά ούτε και για τον Marlon Brando για να φέρουμε τη γραφή στο χώρο της τέχνης.

Άλλο καλλιτέχνης βέβαια και άλλο showman. Ο και Jacko αποκαλούμενος διαμόρφωσε την pop συνείδηση του δυτικού κόσμου. Ήταν ένα εργαλείο που δημιουργούσε ξώδερμη χαρά και παρήγαγε πολύ, μα πάρα πολύ χρήμα.

Εξαιρετικός χορευτής, ικανός ερμηνευτής αλλά πάνω απ’ όλα κορυφαίος performer ο εκλιπών ήταν η ατμομηχανή του θεάματος και αποτέλεσε επί μακρόν το γερό χαρτί της δυτικής βαριάς μουσικής βιομηχανίας.

 

Read more...
 
Don Alfonso (31.05.2009) PDF Print E-mail

Ευγενική μα σύντομη ζωή. Επικό μα βίαιο τέλος.

Γεννημένος στο Λονδίνο από πατέρα Ισπανό ευγενή και μητέρα Ιρλανδή πρώην νοσοκόμα, μεγαλωμένος στη Γαλλική Ριβιέρα αλλά πολίτης του κόσμου, αθλητής ολυμπιακού επιπέδου και ατρόμητος, αληθινός lady killer αλλά και πατέρας, ο Μαρκήσιος Alfonso de Portago, ανήκε σε μια κατηγορία αρσενικών που όσο περνούν τα χρόνια, γίνονται όλο και πιο σπάνιοι.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Gregor Grant, που αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Autosport», αμέσως μετά το θάνατο του de Portago κατά τη διάρκεια του τελευταίου Mille Miglia της ιστορίας έγραψε:

«Ένας άνδρας σαν τον de Portago, εμφανίζεται μόνον μια φορά σε κάθε γενιά, αν και θα ήταν πιο ακριβές να πούμε μια φορά κάθε εκατό χρόνια. Έκανε τα πάντα με τρόπο υπέροχο. Ας ξεχάσουμε τις οδηγικές του ικανότητες, τις δυνατότητές του ως ιππέα, την Ολυμπιακή του διάκριση στο bobsledding, τη γενικότερη αθλητική πλευρά του. Ας μην αναφέρουμε ότι μιλούσε και έγραφε άριστα 4 γλώσσες. Υπήρχαν τόσα άλλα που μπορούσες να θαυμάσεις σε αυτόν. Για παράδειγμα, αν ενδιαφερόταν θα μπορούσε να ήταν ο καλύτερος παίκτης bridge στον κόσμο, θα μπορούσε να είναι μέγας στρατιωτικός, και είμαι βέβαιος πως θα μπορούσε να είναι εκλεκτός συγγραφεύς.»

Read more...
 
The pope has gone (14.01.2009) PDF Print E-mail
Ο Ove “the pope” Andresson  μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στο παγκόσμιο μότορσπορ, αφού παρέμεινε για μισό σχεδόν αιώνα στο προσκήνιο, αποχώρησε από το μάταιο τούτο κόσμο.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έγραψαν ότι, κατά τη διάρκεια του Milligan Vintage Trial rally για ιστορικά οχήματα στην νότια Αφρική, έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα. Μια μετωπική σύγκρουση της Volvo Ρ544 που οδηγούσε με ένα μίνιμπας ταξί, που λέγεται ότι βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα σε μια τυφλή στροφή, ήταν η μοιραία στιγμή για το Σουηδό. Ο συνοδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με το οποίο συμμετείχαν, Tubby Bennett, τραυματίστηκε.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 4 of 4