Βιβλίο

Αρκετά γνωστή η διαμάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Tούτη η ενότητα, αφιερώνεται σε όσους πιστεύουν ότι οι σελίδες των βιβλίων, μπορούν να διεκδικήσουν αυτή τη διάκριση.
Ηλίας Καφάογλου: Αυτοκίνητος κόσμος (21.11.2009) PDF Print E-mail

«Η ιστορία του αυτοκινήτου γράφεται στους δρόμους ως μια απρόβλεπτη διαδρομή. Συνδέει τον Χένρυ Φορντ με την Κοκό Σανέλ, τον Τεντέν με τον Τζέημς Ντην. Βάζει τους εκπατρισμένους εργάτες της Σιτροέν να διαμαρτύρονται παρέα με τους εκτοπισμένους των πόλεων.
Στις αρχές του 21ου αιώνα, ενώ η διεθνής οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον σύμβολο ελευθερίας αλλά μέρος του προβλήματος. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι θα συμβεί στο μέλλον;
Ο Ηλίας Καφάογλου μας ξεναγεί στη μεγάλη περιπέτεια της αυτοκίνησης.»


Αυτά αναγράφονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Αυτοκίνητος κόσμος» εκδόσεις ύψιλον

Read more...
 
O Jack, ο Bobby & η Marilyn κατά Forestier (18.11.2009) PDF Print E-mail

Η ιστορία δεν ανήκει κάπου. Μπορεί (συνήθως) να γράφεται από τους νικητές αλλά κτήμα τους δεν είναι. Μέσα από αυτό το πρίσμα ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί, να μιλήσει, να γράψει για το παρελθόν, να εκφράσει τις απόψεις του.

Το πλήθος, το βάθος και η διασταύρωση των παρατιθέμενων στοιχείων είναι ο πλούτος, ενώ η τέχνη του συγγράψαντα είναι η ομορφιά της κάθε αφήγησης.

Ο Francois Forestier ασχολείται με ένα θέμα εύπεπτο, με ένα αντικείμενο που εκ των πραγμάτων μπορεί να κάνει ένα βιβλίο best seller. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις του πιο δημοφιλούς προέδρου των Η.Π.Α. του J.F.K. με μια από τις πιο επιθυμητές γυναίκες του πλανήτη, τη Marilyn Monroe είναι εξ’ ορισμού μια πικάντικη ιστορία. Αν σε αυτό το σκηνικό προστεθούν οι σχέσεις της οικογένειας Kennedy με το βαθύ οργανωμένο έγκλημα, και ολίγος ψυχρός πόλεμος των αρχών της δεκαετίας του ’60 τότε το άθροισμα γίνεται πολύ ελκυστικό.

Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 Next > End >>

Page 18 of 18