Στο έλεος της τηλεθέασης (06.04.2009) PDF Print E-mail

Οι ανησυχίες υπήρχαν, οι αντιρρήσεις είχαν τεθεί. Ανησυχίες σχετικά με την εκδήλωση καταιγίδων τις απογευματινές ώρες. Αντιρρήσεις των οδηγών αναφορικά με τη θέση του ήλιου τις ίδιες ώρες.

Ο λόγος για τη χρονική μετάθεση της εκκίνησης των GP της Αυστραλίας και Μαλαισίας προκειμένου να «εξυπηρετηθεί» το Ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κοινό.

Στο Albert Park λοιπόν κάποιοι από τους συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν καθώς η θέση του ήλιου είτε τους τύφλωνε σε κάποια σημεία της πίστας, είτε αλλού δεν παρείχε ικανοποιητικό φωτισμό.

Στη Μαλαισία η πιθανότητα εκδήλωσης τροπικής καταιγίδας μεγιστοποιείται τις απογευματινές ώρες και όπως τελικά συνέβη η καταιγίδα ήρθε και ήταν η αιτία που σταμάτησε τον αγώνα.

Η βαθμοί που πιστώθηκαν στην πρώτη οκτάδα ήταν οι μισοί από τους προβλεπόμενους και αν τελικά ο παγκόσμιος οδηγός πρωταθλητής ή η παγκόσμια ομάδα πρωταθλήτρια κριθεί από μικρότερη διαφορά αυτού του μισού γιατί να μην έχει λόγους διαμαρτυρίας;

Δεν θα είναι η TV που σε ένα βαθμό θα έχει διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και η επιθυμία ικανοποίησης του πλουσιότερου, καταναλωτικότερου, ευρωπαϊκού κοινού;

Από την άλλη βέβαια, όλοι οι συντελεστές του πρωταθλήματος έχουν υποχρέωση σε εκείνους που καταβάλουν το χρηματικό τίμημα. Στους χορηγούς. Η μεγαλύτερη δυνατή προβολή των χορηγών είναι η βασική δέσμευση το σκληρό χώρο της F1.

Ως εκ τούτου οι φωνές διαμαρτυρίας θα λιγοστεύουν, το φως του γυαλιού της
TV θα κυριαρχεί και η πολιτική θα πρυτανεύει.


Αναρτήθηκε και στο wmotors.gr