308 GT Quattrovalvole vs 911 SC Cabrio (08.02.2013) PDF Print E-mail

Στην «ανάρτηση» της 19ης Ιανουαρίου με τίτλο: Δύο κόκκινα στίγματα: Ferrari 308 GTS - Toyota GT86 (19.01.2013) έγινε λόγος για δυο ιδιαίτερα οχήματα. Ένα από αυτά, η 308 GTS, θύμισε σε αρκετούς μια κινηματογραφική παρουσία του ξεχωριστού, αυτού, ιταλικού κουπέ.

Ήταν το “Against all odds,α το οποίο στις ημεδαπές αίθουσες προβλήθηκε με τον τίτλο «Έρωτας δίχως αύριο». Ήταν ένα ριμέικ της ταινίας "Out of the past" του Jacques Tourneur (του1947, με Robert Mitchum, Kirk Douglas, Jane Greer). Τριάντα επτά χρόνια αργότερα, έρχεται ο Taylor Hackford και μας ξαναλέει την ιστορία. Ο Jeff Bridges, ο James Woods και η διεκδικούμενη, περισσότερο εύθραυστη και λιγότερο famme fatale, Rachel Ward συνθέτουν το τρίγωνο των πρωταγωνιστών αυτού του film noir.

 

 

 

 

 

 

Η πλοκή φέρνει τον Woods ως διεφθαρμένο ιδιοκτήτη μαγαζιού της νύκτας και τον Bridges ως χρεοκοπημένο ποδοσφαιριστή να διεκδικούν την Ward. Το σκηνικό στήνεται σε μια λαμπερή αλλά ωσαύτως διεφθαρμένη κοινωνία. Ένα από τα πεδία αναμέτρησης των δύο ανδρών είναι και οι επιδόσεις πίσω από το τιμόνι. Ο Woods, ως Jake Wise, οδηγεί μια μαύρη Ferrari 308 GT Quattrovalvole με συνοδηγό ένα καμαρωτό Samoyed και ο Bridges, ως Terry Brogan, χειρίζεται μια κόκκινη Porsche 911 SC Cabrio. Στην αρχή της κόντρας ακούγεται από την μαύρη targa το προκλητικό: «Let's see if you still got balls, Terry» και τα δύο αυτοκίνητα ξεχύνονται στην Sunset Boulevard μεταξύ του U.C.L.A. και του Αυτοκινητόδρομου 405 που θεωρείται ένα τα πιο εντυπωσιακά τμήματα δρόμων στη Νότια Καλιφόρνια. Ξεκινούν από τη πολυσύχναστη διασταύρωση με την Hilgard. Οι οδηγοί που έκαναν το σταντ ήταν για την μεν 911 ο Garry Davis, για δε την 308 ο εβδομηντάχρονος, τότε, Cary Loftin (1914 -1997) ένας από τους καλύτερους στάντμεν του Hollywood.

Τα δυο αυτοκίνητα αναμειγνύονται με λίαν επιθετικό τρόπο ανάμεσα στις Rolls-Royces στις Mercedes, στις Chevys beater και τα pickups που βρίσκονται στις φαρδιές λωρίδες κυκλοφορίας με τον χειριστή της 308 να είναι πολύ ριψοκίνδυνος, να μην διστάζει να περάσει βαθιά απέναντι στο αντίθετο ρεύμα και τελικά να κερδίζει την 911.

Σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί τις συγκεκριμένες σκηνές από άλλες παρόμοιες είναι ότι δεν συμβαίνει καμιά καταστροφή ή έστω ζημιά σε κανένα όχημα. Διαρκεί δυο λεπτά 25 δευτερόλεπτα, ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων χρειάστηκε να κλείσει η Sunset Boulevard για κάποια δεκάλεπτα ένα Κυριακάτικο πρωινό.

Να αναφέρουμε το ομότιτλο κομμάτι που ερμηνεύει ο Phil Collins, ένα ιδιαίτερο, ερωτικό τραγούδι που ακούγεται το ίδιο ευχάριστα στις μέρες μας, σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα.