Άνοιξη – (Τετάρτη 14 Απριλίου 2021) PDF Print E-mail

Καθώς βαδίζουμε στον δεύτερο, μετά πανδημίας, Απρίλιο με περισσότερη, ίσως, αυτοπεποίθηση αλλά με μεγαλύτερη πίεση, η φύση το αγνοεί και η Άνοιξη στήνει το δικό της σκηνικό.


Λίγα λόγια και λιγότερες εικόνες, για τούτο το φαινόμενο.

 

Σαν να έχει κατοχυρώσει στασίδι τούτος ο λαλίστατος αρσενικός κότσυφας, επιδίδεται σε ένα επιδέξιο λυρικό σόλο.Ξαπλωμένος στο μοναδικό ακάλυπτο νταμάκι της πλατείας ο μεγάλων διαστάσεων ελεύθερος ημίαιμος δείχνει ανενόχλητος από τη βουή της πόλης βυθισμένος στον ύπνο.

 


Αντιθέτως η γαλή βρίσκεται σε στάση επιφυλακής, κοιτώντας το φακό.

 


Η χλωρίδα βρίσκεται σε ένα είδος έκρηξης. Οι αλλαγές είναι εντοπίσιμες, ακόμα και από μέρα σε μέρα. Όπως σε αυτό το βλαστάρι της μουριάς.

 


Η χλωρίδα και η πανίδα είναι αυτοπροστατευόμενες. Η δίποδη κυρίαρχη φιγούρα του πλανήτη δεν τα καταφέρνει ούτε στα πιο απλά, ειδικά στο αστικό τμήμα τούτου του τόπου. Και δεν φταίει η κυβέρνηση, οι Αμερικάνοι, η αντιπολίτευση, ο κομμουνισμός για τα μικρά, τα καθημερινά που δείχνουν τη μεγάλη έλλειψη, στοιχειωδών αντιλήψεων.

 


Η πίστη. Ti κεφάλαιο! Κι όσο πιο ταπεινό τόσο πιο μεγάλο. Και πιο γνήσιο.

 


Άχρωμο, άγευστο, άοσμο και πρωτίστως απαραίτητο για κάθε μορφή πολιτισμού. Το νερό, νεράκι.


Μοναχό κορίτσι στην άδεια παραλία που προφανώς θα ήθελε να ακούσει από τα χείλη ενός αγοριού τις έντεκα λέξεις που ο Πάμπλο Νερούδα έβαλε σε μια τάξη μεγάλης ομορφιάς: «Θέλω να σου κάνω αυτό που κάνει η άνοιξη στις κερασιές»

 


Αυτό το «κι από Μάρτη καλοκαίρι» δεν είναι θέσφατο. Τόσο τον Μάρτη όσο και το Απρίλη το χιόνι θα ακουμπήσει απαλά στις κορφές. Ακόμα και στην ήπια κλιματικά Αττική.

 


Μα ότι και να συμβεί, τα μπουμπούκια θα ανθίζουν, όπως  το εικονιζόμενο αγριόσκορδο