Σαν, Ψυχανάλυση.Infinity G37S.(07.03.2009) - 5η PDF Print E-mail
Article Index
Σαν, Ψυχανάλυση.Infinity G37S.(07.03.2009)
All Pages

Σαν, συμπέρασμα

Επειδή κάπου πρέπει να καταλήξουμε, και επειδή πρέπει κάποια στιγμή να κατέβω από τη κλίνη της ψυχανάλυσης ας κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε. Με Freud. Χαρακτηριστικό λοιπόν της απαισιόδοξης άποψης του για την ανθρώπινη φύση είναι το γεγονός ότι η επονομαζόμενη «Αρχή της ηδονής» στην οποία βασίζονται πάρα πολλές σκέψεις του, αφορά πολύ περισσότερο στην αποφυγή του πόνου παρά την επιδίωξη της ευχαρίστησης. Επισημάνθηκε επίσης ότι τα έντονα συναισθήματα αντιμετωπίζονταν από τον Freud ως ενοχλήσεις που έπρεπε να αποβάλλονται και όχι ως ευχαριστήσεις που έπρεπε να επιζητούνται.

Κάτω από αυτή τη θεώρηση θα είχε ενδιαφέρον να είχε γεννηθεί τρεις δεκαετίες αργότερα και να τον έκανε μια βόλτα με ένα τερατώδες Auto Union o Bernd Rosemeyer στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Θα είχε ενδιαφέρον τι θα ανακάλυπτε πέραν της ψυχανάλυσης και αν θα επαναλάμβανε τις παραπάνω τοποθετήσεις.

Τώρα, για να επανέλθουμε εντός θέματος να γράψω ότι το G37S μπορεί να εξασφαλίσει ευχαρίστηση σε όλους τους εξαρτημένους από τα έντονα συναισθήματα που γεννιούνται από την οδήγηση. Σε όσους πάλι δεν συγκαταλέγονται στους σκληροπυρηνικούς, αλλά θέλουν να καλύπτουν με στυλ, ταχύτητα και άνεση τις αποστάσεις που τους χωρίζουν από τους προορισμούς τους θα τους καλύψει με το παραπάνω. Ανάμεσα στους υποψήφιους κατόχους και το αντικείμενο του πόθου τους δεν μεσολαβούν παρά 65.900 €.


Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Car & Driver τ.231 Μάρτιος 2009.