Στην αυτοκινητική Εδέμ (12.04.2013) PDF Print E-mail

Μπορεί η ιστορική οντότητα του βιβλικού κήπου της Εδέμ, έχει χάσει τα ερείσματά της, αλλά η απόλαυση που υποσχόταν, είναι δυνατόν να αναζητηθεί στις μέρες μας και αλλού.

Είχα την τύχη να βρεθώ έστω και για λίγες ώρες σε ένα σύγχρονο τέτοιο τόπο, σε μια αυτοκινητική Εδέμ, για όσους τουλάχιστον έχουν μια αδυναμία, ή έστω μια επιθυμία για μερικές διαφορετικές, ιδιαίτερες αυτοκινητικές προτιμήσεις.

Βεβαίως όπως και στη θρησκεία έτσι και στην ζωή, συχνά η Εδέμ (απόλαυση στα ελληνικά του εβραϊκου εντεμ), συγγενεύει με την παραβατικότητα. Παρομοίως και με τα εκλεκτά αυτοκίνητα. Πόσο ήσυχος μπορείς να κάτσεις με ένα όχημα που διοχετεύει 560 ίππους στον πίσω άξονα;

Πόσο αναμάρτητος μπορείς να παραμείνεις όταν στην ουρά της Β.Μ.W. που οδηγείς υπάρχει το γράμμα Μ.

Ολίγον, είναι μια πρόχειρη απάντηση.

Για όλα τούτα,

μου δόθηκε η ευκαιρία τόσο να διερωτηθώ, όσο και να βρώ μερικές απαντήσεις στην πίστα Wachauring, 90 χιλιόμετρα δυτικότερα της Βιέννης.

Εκεί λοιπόν οδήγησα τη σύμπασα σειρά Μ, σε μια φιλόξενη αυτοκινητική γιορτή που οργανώθηκε με ακρίβεια και ασφάλεια. Τριάρες, πεντάρες και εξάρες, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς παρκαρισμένες έτοιμες να δεχθούν τις θωπείες και τις βαρβαρότητες, όλα τα ανέχονται, σε όλα ανταποκρίνονται, στην κλειστή αλλά ενδιαφέρουσα και όμορφη πίστα του Wachau. Κοντά τους και οι Χ5 και οι Χ6, όλες τους με την τρίχρωμη μπορντούρα δίπλα στο Μ.

Είδαμε, ακούσαμε, μάθαμε, πολλά σε ένα πρωινό πλήρους απασχόλησης. Τόσο οι πληροφορίες που μας μετέφεραν οι άνθρωποι του Βαυαρικού εργοστασίου, όσο και το άκρως ενδιαφέρον οδηγικό πρόγραμμα ήταν σημαντικές εμπειρίες.


Οδηγήσαμε και εκτός πίστας μέσα σε πονηρούς δρόμους στα παρακείμενα δάση όπου ακόμα δεν είχε ξυπνήσει η άνοιξη, αλλά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι την φέραμε εμείς θορυβωδώς.

Οι αλλαγές από τα ημιαυτόματα διπλού συμπλέκτη κιβώτια, εκτόξευαν τις M από κορφή σε κορφή κάθε καμπής του στενού δασικού δρόμου με ταχύτητα που δυσκόλευε ακόμα και τους προετοιμασμένους.

Οι δοκιμασίες εντός πίστας, μικρή γεύση των οποίων, παρέχεται από τις εικόνες, ολοκλήρωσαν την ξεχωριστή χθεσινή μέρα, Περισσότερα σε λίγες μέρες…