Χιόνι, πάγος & οχήματα (11.03.2011) PDF Print E-mail


Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις και οι αρνητικές θερμοκρασίες, πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησαν στο οδικό δίκτυο, άφησαν και ένα αποτύπωμα, συχνά έντεχνο, πάνω στα τροχοφόρα.

 

Όπως η πετρά που κυλάει, χόρτα δεν μαζεύει, έτσι και τα δίτροχα που κινούνται στα ελαφρά χιονισμένα λιβάδια, διασχίζοντας μικρούς χείμαρρους δεν αφήνουν το χιόνι να κάτσει πάνω τους. Με σωστό εξοπλισμό ο αναβάτης, έχει δεδομένη την ευχαρίστηση. Με πλημμελή θα παγώσει μουσκεμένος.



Αντίθετα η ακινητοποιημένη Montesa θα δεχτεί σχεδόν απροστάτευτη το ψύχος. Μολοντούτο, 33 χειμώνες από τότε που πρωτοκύλησε τους τροχούς της στην Ελλάδα, εξακολουθεί τα αντέχει τους χιονιάδες, να παγώνει τις νύκτες, αλλά και να προσφέρει χαρά σε όσους έχουν την υπομονή να την συντηρούν.



Σκεπασμένο με επιμέλεια, το αντικείμενο του πόθου, κρυμμένο στο πιο απάγκιο σημείο της αυλής, θα παραμείνει προστατευμένο. Ελάχιστε νιφάδες θα κάτσουν μαλακά πάνω στο ιστορικό λογότυπο



Στεφανωμένοι από ένα στρώμα χιονιού, σε μια συνηθισμένη, γιια τις κρύες μέρες αλλά και με κάπως χορευτική στάση, αυτοί οι υαλοκαθαριστήρες συνθέτουν μια αφηρημένη τέχνη με φόντο τις αραιές νιφάδες και το χιονισμένο τοπίο.