Manhattan Night – (Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017) PDF Print E-mail

'Οταν η Yvonne Jaqueline Strzechowski, γεννιόταν το 1963 στο Werrington Downs του Σίδνεϋ, η Jennifer Beals έπαιρνε τον ρόλο της Alex Owens, και γύριζε το Flashdance που έμελλε να γίνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αλλά και μια συμπαθητική παραγωγή.

Ακριβώς ανάμεσά τους, το '73, γεννήθηκε ο Adrien Brody, παιδί καθηγητή ιστορίας και μιας φωτογράφου.

Οι τρεις τους, συναντήθηκαν στα πλατό του Manhattan Night, το οποίο βγήκε στις αίθουσες στα τέλη Μαίου του '16. Είναι μια ιστορία ενός ρεπόρτερ, ευφυούς, ψύχραιμου και επιτυχημένου που αγωνίζεται να συντηρήσει το επάγγελμά του καθότι πλήττεται από την βίαιη και μαζική επίθεση του διαδικτύου.

Παντρεμένος με γυναίκα χειρούργο, αγαπημένος, με οικογένεια ισόρροπη, στα όρια της ευτυχίας, με κάποια μικρή δόση μελαγχολίας. Μέχρι που εισέρχεται στη ζωή του κάποιο άλλο θηλυκό, εκπροσωπώντας ένα πολύ διαφορετικό πρότυπο από αυτό που μέχρι τότε, φαίνεται, ότι έχει διαχειριστεί.

Η λογική λέει να μείνει μακρυά, όπως, υποθέτω, το ίδιο παρακαλά και το μεγαλύτερο τμήμα του κοινού.

Να μην κάνει το βήμα, να μην σηκώσει το ακουστικό να πάρει τηλέφωνο, να μην χτυπήσει το κουδούνι, να μην πέσει στο κρεβάτι, αν και η πρώτη φορά συμβαίνει στα όρθια. Αλλά που χώρος για λογική;

Κι όλα ανατρέπονται. Όχι μόνον από την παρουσία της, αλλά από αυτό που πέρα από το κορμί της και τη συμπεριφορά της, φέρνει μαζί της.

 

Με αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, όπως συνηθίζεται σε παρομοίου ύφους ταινίες, ώστε να κρατήσει το θεατή σε μια στάση συμπάθειας, αν όχι ταύτισης με τον πρωταγωνιστή. Kι αυτός είναι ο Adrien Brody, ο οποίος στα 29 του έγινε ο πιο νέος ηθοποιός που έχει κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, καλύτερου πρώτου ρόλου για την ερμηνεία του στον «Πιανίστα» του R. Polanski.

Tον έχουμε μνημονεύσει, τόσο για τη συμμετοχή του στο Detachment όσο και στο The Gran Hotel Budapest. To ρόλο της συζύγου έχει αναλάβει η αγέραστη Jen. Bills. Η Υ. J. Strzechowski κράτησε το ρόλο της femme fatale, κινούμενη εμφανισιακά ανάμεσα στην J. Lang και την S. Stone, σε μια σύγχρονη έκδοση όπου αλλάζει πολλά πρόσωπα, περισσότερα βλέμματα, πλέοντας με άνεση από το πιο αθώο, στο πιο ελκυστικό.

Μυστικά, εξουσία, βία και ολίγη από τρέλα, συνθέτουν τα χαρακτηριστικά που αναμειγνύει ο σκηνοθέτης Brian DeCubellis, ίσως λίγο υπερβολικά κάποιες στιγμές, και άλλες απολογητικά για αυτό που συνθέτει το αμερικάνικο όνειρο, στην καρδιά της μητρόπολης του. Το Manhattan.