Αμέρικα! - (Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016) PDF Print E-mail

Τριανταπέντε χρόνια, κράτησαν έγκλειστο οι αμερικανικές αρχές τον John W. Hinckley Jr. Συνελήφθη στις 30 Μαρτίου του '81, μετά την απόπειρα δολοφονίας του R. Reagan, τον οποίον τραυμάτισε όπως και τρεις ακόμα άνδρες της συνοδείας του.


Ο Hinckley ήταν τότε 26 χρονών, είχε δει κάμποσες φορές τον ταξιτζή του Μ. Scorsese και είχε πάθει μια ψύχωση με την πιτσιρίκα, τότε, Alicia Christian "Jodie" Foster . Όταν η ηθοποιός άρχισε να φοιτά στο Yale, ο Hinckley την ακολούθησε. Της έγραφε ποιήματα, σημειώματα, τα άφηνε κάτω από την πόρτα της, της τηλεφωνούσε. Πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Αποφάσισε λοιπόν να κάμει κάτι σπουδαίο προκειμένου να την εντυπωσιάσει. Έτσι πραγματοποίησε την απόπειρα κατά του προέδρου.

Άδειασε τον μύλο από το 22άρι Röhm που κουβαλούσε, έστειλε 4 στο νοσοκομείο και ευτυχώς κανένα στον τάφο. Επί τόπου το μπουζούριασαν το παλικαράκι, μα γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν έστεκε καλά και το έκλεισαν στα ιδρύματα μπας και συνέλθει. Το απελευθέρωσαν πριν λίγες μέρες, στα 61 του, με την υποχρέωση να συγκατοικήσει με την μητέρα του για ένα χρόνο. Ενενήντα χρονών η μαμά!

Τσάμπα έχασε την ψίχα της ζωής του ο  Hinckley, αφού δεν είχε πάρει χαμπάρι, όπως και οι περισσότεροι εξ ημών, ότι η Jοdie δεν συμπαθούσε τα αγόρια. Το μάθαμε δέκα χρόνια αργότερα. Κρίμα μεν, αλλά δεν!

Κάπως έτσι κινδυνεύει τη σήμερον ημέρα όλο το Αμέρικα, αφού δεν έχει γίνει αντιληπτό, ότι εις εκ των υποψηφίων, θα έπρεπε, αντί να διεκδικεί το χρίσμα να ήταν στο ίδιο ίδρυμα με τον  Hinckley.



Ας ελπίσουμε ότι ο 70χρονος υποψήφιος δεν θα εκλεγεί, ότι ο Hinckley θα έχει ξεχάσει την Jodie και δεν θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο με την Hillary για να εντυπωσιάσει την 54χρονη πια ηθοποιό, που συζεί με την σύντροφό της και όλοι θα ζήσουν εκεί καλά, κι εμείς καλύτερα εδώ.